O nama

Kao i mnoge druge značajne stvari u istoriji Srbije i STATUS.co.rs se „desio“ slučajno! Kad su svi veliki knjižarski lanci, bez valjanog obrazloženja, ali sa primetnim strahom da ulaze u „nedozvoljeno“, odbili da distribuiraju benigno štivo, pod naslovom SVAKA ČAST VUČIĆU, a cenzura postala vidljiva ne samo u medijima – zaživeo je, još jednom, STATUS.

Bili smo različiti i kad smo 1998. krenuli u avanturu zvanu STATUS MAGAZIN koja je morala da utihne sa prvim NATO bombama, uvođenjem čuvenog „Zakona o informisanju“.
Bili smo različiti i kad smo „vaskrsli“ sredinom juna meseca 2002. godine i u narednih deset godina „izbrojali“ tačno 121 broj STATUS-a i postali jedini nelicencni ozbiljni magazin koji je doživeo desetogodišnjicu.

Bili smo različiti i u januaru 2013 kad je nova vlast, oličena u mentalnim kapacitetima Radoša Ljušića, giljotinirala STATUS i posle deset godine intezivnog pojavljivanja na kioscima, naterala ga na svojevrsnu hibernaciju.

Ta različitost je pomogla da trajemo u ludilu koje nikad nije prestalo.
I baš je ta različitost doprinela da budemo i ostanemo – svoji!
Uspeh je trajati tako različit.
A različitost je ono što nam garantuje budućnost.
Zato i ovaj, novi, drugačiji, a opet – STATUS.

Situacija u zemlji jeste loša, ali su ljudi okupljeni oko STATUS-a odlučili da krenu manje lošim putem! To je lozinka. A moto se nije promenio do danas – NORMALNA KOMUNIKACIJA!

Status je sajt koji okuplja medijske profesionalce iz tri firme: Statusteam (koji se bavi izdavaštvom) i TV produkcija JSP i SL MEDIA. Među nama su uvaženi i iskusni urednici i novinari, reditelji, producenti, dizajneri…