Naslovna

Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Haški tribunal izrekao je prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora. Mladić je osuđen po 10 od 11 tačaka optužnice.

Pogledajte dokumentarni film PAD RATKA MLADIĆA (snimljen 2014. i 2015. godine), uz osvrt na rat i ulogu najtraženijeg begunca posle Bin Ladena, osuđenog generala Vojske Republike Srpske, donosi priču o njegovom skrivanju, uticaju koji su na to imali javno mnenje i politički odnosi, akcijama potrage koje su propadale zbog različitih opstrukcija, finalnoj akciji i njegovom ponašanju posle hapšenja i poslednjim satima pred odlazak u Hag.

 


BLOG: Odgovor Ivanu Tasovcu, osvedočenom partokrati, s povremenim iskustvom u kulturi, umetnosti i medijima

jovana policKVARENJE USHIĆENJA

Piše: Jovana S. Polić

Polovične istine onih koji su izgubili obraz, danas dobijaju zapaženo mesto u srpskoj štampi. Pohlepa za medijskom pažnjom, stvorila je od pijaniste – nadmenog kolumnistu, bezobzirnog prema činjenicama. A vrhunski novinarski izraz, kolumnu, pretvorila u besadržajan, beslovesan, sled reči.


TV PRODUKCIJA: dokumentarni film LAZARlazar

Prateći život junaka, autorska ekipa filma uspeva da zabeleži trenutke sreće, besa, radosti, histerije, ljubavi, divnih emocija i potpune odsutnosti…

Scenario: Jovana S. Polić; koautori: Sanja Lončar i Slaviša Lekić


IZDAVAŠTVO: STATUS

 

Kad su svi veliki knjižarski lanci, bez valjanog obrazloženja, ali sa primetnim strahom da ulaze u „nedozvoljeno“, odbili da distribuiraju benigno štivo, pod naslovom SVAKA ČAST VUČIĆU, a cenzura postala vidljiva ne samo u medijima – zaživeo je, još jednom, STATUS. I to ne – prvi put.


KNJIGE: SVAKA ČAST VUČIĆU 

knjiga vucic
EKSKLUZIVNO: knjiga koju su, bez suvislog obrazloženja, odbili da distribuiraju lanci knjižara DELFI/LAGUNA i VULKAN, možete, uz BESPLATNU DOSTAVU, da naručite pouzećem na ovom linku


MI PRAVIMO DOBRE STVARI